Tuatara kmalu nared za lov na bugattija

Foto: SSC SSC Tuatara Foto: SSC SSC Tuatara Foto: SSC SSC Tuatara
SSC tuatara je že skorajda nared, da bugatti veyronu odvzame naziv najhitrejšega avtomobila na svetu.
Oglej si celoten članek

SSC aero je pred leti na presenečenje marsikoga praktično čez noč postal najhitrejši avtomobil na svetu po Guinessovi knjigi rekordov in bugatti veyron se je moral pošteno potruditi, da je z izpeljanko super sport pridobil titulo nazaj. Vmes se je zgodila še zgodba z vprašanjem, ali je bil testirani grand sport sploh serijski avtomobil, glede na to, da kupci zaradi omejevalnika hitrosti ne morejo doseči 431 km/h.

A ameriška družba se je raje kot h prerekanju zatekla k izdelavi novega modela z zanimivim imenom tuatara. Testi pred kratkim so pokazali, da ima njen 6,9-litrski V8 na razpolago 1007 kilovatov oz. 1369 KM moči. 

Zaradi zelo lahke in aerodinamične zasnove so njeni snovalci zdaj še bolj prepričani, da bo zlahka posekala kontroverznega bugattija. Kdaj se bo to zgodilo in kdaj bo tuatara sploh na prodaj, pa še ni jasno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.