Tudi s petimi vrati ohranja dinamiko štirice

Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe
Nova generacija še naprednejše petvratne serije 4.
Oglej si celoten članek

BMW je predstavil podobo druge generacije serije 4 v različici gran coupe. Gre še vedno za športno navdahnjeno, a bolj praktično izvedenko od klasičnega dvovratnega kupeja, po drugi strani pa je ravno dizajn in več ekskluzivnosti tisto, kar naj bi kupce prepričalo pri kolebanju s klasično serijo 3. In seveda še niso prepričani, da je že čas za baterijski avto, ki ga znamka ponuja v podobi i4.

Novi 4 gran coupe je nekoliko daljši (4,78 m), širši in tudi višji od predhodnika. Zraslo je tudi podvozje, ki je bolj raztegnjeno. V primerjavi s serijo 3 ima limuzinska štirica širše in še bolj športno nastavljeno podvozje, težišče je nižje.

Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe

Seveda ne gre mimo velikanskih ledvic, ki sta zaščitni znak serije 4, nekoliko drugačen je odbijač. Kot opcija so seveda na seznamu žarometi z lasersko tehnologijo. Avto po usločeni strehi na koncz zaključuje nekoliko navzgor privihnjen pokrov zadnjih vrat. Od zadaj se avto razlikuje tako od kupeja kot od serije 3. 

Notranjost je spredaj identična kupeju, če izvzamemo krajša vrata, loči pa se pri zadnji klopi, ki je deljiva po tretjinah in tudi sicer nudi več prostora za dodatne potnike. V primerjavi s predhodnikom je znatno narasla prostornina prtljažnika, ki ga je zdaj 470 litrov. 

Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe

V avtu je lahko okoli 40 različnih asistenčnih sistemov in povezljivost zadnje generacije z dvema velikima zaslonoma. Posodabljanje določenih funkcij in opcij lahko poteka na daljavo.

Motorji so trije bencinski (M440i, 430i in 420i) in en dizelski (420d). Slednji je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom, tako kot najmočnejši bencinar pa ima vgrajeno 48-voltno tehnologijo starter-generatorja, ki dodaja 8 kW pri speljevanju ali krajših pospeških.

Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe Foto: BMW BMW serija 4 gran coupe

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.