Tudi v Sloveniji plačujejo zaradi odprtih stekel na vratih

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Medtem ko je Hrvaško razburil primer, ko je lastnica avta plačala kazen zaradi priprtega stekla na vratih, tudi v Sloveniji policija beleži kar veliko primerov, ko parkirana vozila vozniki zapustijo po domače. To pa je lahko tudi razlog za neizplačilo odškodnin.
Oglej si celoten članek

"Lastniki vozil po naših ocenah primerno zaščitijo svoje vozilo, obstajajo pa seveda posamezne izjeme," pravijo pri Zavarovalnici Triglav na vprašanje, ali se pri ugotavljanju okoliščin škodnih primerov pri parkiranih vozilih pogosto srečujejo s primerov, da je nekdo odtujil predmete iz avta zaradi nezaklenjenih vrat ali odprtega stekla. 

Če pa pri zavarovalnici na podlagi dokazov ugotovijo hudo malomarnost lastnika, lahko tudi odklonijo izplačilo zavarovalnine.

Policija kar pogosto kaznuje zaradi kršitve člena, ki pravi, da mora "voznik, ki zapusti vozilo, ... ukreniti vse potrebno, da se vozilo ne more samo premakniti in vozilo zavarovati pred neupravičeno uporabo." Lani v vsem letu so tako zabeležili 263 kršitev, leto prej 229. 

Predpisana globa je 40 evrov, tako kot na Hrvaškem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:28 29. November 2015.

    torej kabrioleta ne smeš parkirati z odprto streho? hm....nism nikol pomislu, sma pol ti gha res loh usak premakne..u ler …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.