Ultragolf zagrmel ob koroškem jezeru

Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision Foto: Milan Lakić Golf GTI design vision
Ob Vrbskem jezeru na avstrijskem Koroškem je v okviru GTI festivala Volkswagen predstavil vizijo ultra zmogljivega golfa.
Oglej si celoten članek

Objavljene skice pred dnevi so napovedovale zelo agresiven pristop in tudi končni izdelek je ohranil veliko drznosti. Odlikujejo ga zelo mišičasto in nizko h tlem poveznjeno telo, skrajno na rob potisnjena svetila, 20-palčna platišča in številni usmerjevalniki zraka. V tej podobi pa je vseeno jasno prepoznati silhueto golfa, pa čeprav je njegova medosna razdalja krajša in precej širša od serijskega modela.

Golfa GTI design vision poganja V6 3,0-litrski motor s kar 370 kilovati moči in 560 Nm navora (208 kilovatov in 210 Nm več od serijskega GTI-ja). Menjalnik z dvojno sklopko prenaša moč na vsa štiri kolesa, ki GTI zverino poženejo z mesta do stotice v 3,9 sekunde, najvišja hitrost pa je 300 km/h.

Notranjost je precej minimalistična in zmes karbona, alkantare in usnja. Namesto klasičnih merilnikov voznik spremlja prilagojen zaslon, na katerem se prikazujejo vsi pomembnejši telematični dirkaški podatki. Dodana je kamera, s katero lahko voznik v živo deli svojo cestno izkušnje s prijatelji.

Čeprav je le koncept, pa je Klaus Bischoff, šef dizajna pri Volkswagnu dejal, da je GTI design vision vpogled v prihodnost legendare oznake.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.