Umazanija kameri ne more do živega

Nissan bo z novo generacijo nota predstavil napreden sistem pranja kamere. Med obilico novih tehnologi v notu bo tudi varnostni ščit.
Oglej si celoten članek

Nissan bo v notu predstavil nove tehnologije v B razredu. Med njimi so opozorilo na avtomobil v mrtvem kotu, opozorilo na vožnjo po vzdolžnih cestnih oznakah oziroma prek njih ter napreden sistem odkrivanja in opozarjanja na premikajoče se predmete.

Vsi trije sistemi delujejo na osnovi podatkov širokokotne zadnje kamere, ki posreduje čisto in jasno sliko ne glede na vremenske razmere. Kamera je namreč opremljena s posebnim sistemom pranja in sušenja. Zdajšnje kamere so v slabem vremenu pogosto neuporabne, voznik pa se mora zanašati na svoje znanje in občutke. Pralni sistem zazna, da je na kameri umazanija, ki jo spere  z vodo in posuši, voznik pa ima na zaslonu v potniški kabini spet jasen pogled na dogajanje za vozilom, oziroma okoli vozila.

S tem se poleg zmanjševanja možnosti trkov zmanjšujejo nevarnosti njihovih posledic, med drugim tudi obiski kleparskih delavnic in avtoličarjev.

Novi note bo opremljen s sistemom AVM (Around View Monitor), ki smo ga nazadnje preizkusili v qashqaiu in grajali predvsem to, da je kamera, ko je umazana, slabše uporabna, a upamo, da bo zgodba s pralnim in sušilnim sistemom kamere zdaj drugačna.

AVM omogoča združitev posnetkov različnih kamer v tako imenovan pogled iz ptičje perspektive. Zagotavlja jasno sliko dogajanja okoli vozila in lajša manevriranje ob parkiranju. Namenjena mu je še najnovejša različica navigacijskega sistema Nissan Connect z vsemi storitvami, ki jih združuje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.