Upor: vse Savdijke 17. 6. v avtomobile

Foto: Žurnal24 Manal Al Šarif pa poziva vse ženske v Savdski Arabiji, da 17. junija sedejo za v

Your browser doesn’t support HTML5 video

Arabska pomlad je na Bližnji vzhod prinesla val sprememb, vendar se je plima ustavila v Savdski Arabiji, kjer ženske še vedno ne smejo voziti avtomobilov. S tem se ne strinja pogumna voznica.
Oglej si celoten članek

Savdijka Manal Al Šarif kljubuje strogim verskim zapovedim, ki prepovedujejo ženskam, da bi vozile avtomobile.

Ženske ne smejo uporabljati niti javnega prevoza, zato so odvisne od moških voznikov. "Kaj lahko stori ženska, če ima mož srčni napad? Ne preostane ji nič drugega, kot da se usede v avto in ga odpelje v bolnišnico," je prepričana upornica, ki je ustanovila Facebook in Twitter skupino, posnela pa je tudi video, v katerem vozi avtomobil, s čimer želi vsem ženskam pokazati, da ne obstaja zakon, ki bi jim preprečil vožnjo avtomobila.

Savdijska vlada je zatrla in nemudoma ukinila vse internetne račune, Manal Al Šarif pa zaradi objave videa v nedeljo sredi noči aretirala. A tudi to ni preprečilo, da se ukinjeni video pogumne Manal Al Šarif, ki so ga njeni podporniki vnovič naložili na Youtube, ne bi razširil po vsem svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.