V Cityparku hitreje do parkirnega mesta

Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku Foto: Gregor Prebil Električna polnilnica v Cityparku
V ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark so odprli svojo prvo polnilnico za električne avtomobile, skuterje in kolesa, kjer bo polnjenje v začetku brezplačno. V garažni hiši bodo sledile tudi druge novosti.
Oglej si celoten članek

Že kmalu bo parkiranje v garažni hiši ljubljanskega nakupovalnega središča Citypark enostavnejše in hitrejše. V etažah bodo namreč nadomestili elektronske table, ki ne bodo le ob vhodu, pač pa tudi v posameznih vrstah opozarjale na prazna parkirna mesta, kjer bodo nameščena tudi svetila, ki bodo opozarjale na razpoložljivosti parkirnega mesta.

Toni Pugelj, CO Center maneger je dejal, da bo s tem parkiranje lažje, predvsem pa hitrejše. Nakupovalno središče je namreč v letu 2012 obiskalo 25 milijonov kupcev.

Z naraščajočo mobilnostjo, pa se polnilnice za električna vozila vse bolj množično selijo tudi v nakupovalna središča. V Cityparku sta na voljo dve mesti za električna vozila, ena z močjo 22 kilovatov, kar čas polnjenja vozil, ki omogočajo takšno polnjenje, skrajšuje iz osem ur na dve do tri ure.

Dejan Boštjančič iz podjetja E-prihodnost je pojasnil, da bodo obiskovalci nakupovalnega središča, ki že uporabljajo električno vozilo, lahko pridobili indentifikacijsko kartico s pomočjo katere bodo napolnili svoje električno vozilo. Kartica omogoča polnjenje tudi v drugih trgovskih centrih vključenih v isti sitem po Sloveniji in tudi v Avstriji in Nemčiji.

Razpoložljivost parkirnega mesta lahko voznik električnega vozila, teh naj bi bilo po ocenah strokovnjakov v Sloveniji okoli 150, preveri tudi s pomočjo mobilne aplikacije na svojem telefonu.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.