V Evropi kmalu le še "evropski“ hyundaiji

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Hyundai bo v kratkem 90 odstotkov modelov, ki se jih proda v Evropi, proizvedel na stari celini.
Oglej si celoten članek

Hyundai bo konec leta predstavil novi i10, proizvodnjo svojega najmanjšega modela pa bo iz Indije preselil v Turčijo.

Edina tržišča v Evropi, za katere Hyundai ne bo pošiljal vozil iz evropskih tovarn bosta Irska in Velika Britanija, kamor bodo uvažali hyundaije sestavljene v Indiji. S prihodom novega i10 bo Hyundai prodajo avtomobilov v Evropi, ki jih tudi proizvaja v Evropi, povečal na 90 odstotkov, oziroma 70 odstotkov v sami Evropski uniji. Le vsak 10 avtomobil prodan v Evropi bo prišel iz tovarne z druge celine.

Večina "evropskih" hyundaijev je proizvedenih na Češkem v Nošovicah, zelo blizu Kiine tovarne, ki se nahaja v bližnji Žilini na Slovaškem. V tovarni v Nošovicah proizvajajo menjalnike za obe znamki, v Žilini pa pogonske agregate.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.