V Grčiji izposojajo slabe skuterje

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Pri nemškem nacionalnem avtomobilističnem združenju ADAC so v petih turistično popularnih državah nenapovedano testirali skuterje, ki jih ponujajo izposojevalnice.
Oglej si celoten članek

Skuterji so med turisti v obmorskih letoviščih priljubljena izbira, saj so eden od najhitrejših načinov za premikanje oziroma priložnost za izlet v sosednji kraj ali na plaže, ki ponujajo manj vrveža.

Pri Adacu navajajo, da tudi tu velja nenapisano pravilo "malo denarja, malo muzike", a so tudi v ponudbi dražjih skuterjev odkrili številne napake, ki bi lahko ogrozile vašo varnost v prometu.

Cena najema skuterja je različna od ponudnika do ponudnika, v Grčiji pa jih odvisno od modela in starosti izposojajo že od 10 do 20 evrov na dan. Prav najcenejši skuterji naj bi se v Grčiji izposojali najbolj množično. Kar šest od desetih testiranih skuterjev se je na testu izkazalo za nevarne. Med skuterji, za najem katerega je treba odšteti od 50 do 78 evrov, pa je bil le en takšen, ki ni zadovoljil varnostnih meril Adaca.

V Grčiji so najbolj nevarne skuterje ponudili v kraju Psalidi na Kosu (izposojevalnica Moto Drive) in na Mykonosu (izposojevalnica Joe Club Rent a Bike), prav nobena izposojevalnica v Grčiji si ni prislužila ocene zelo dobro, medtem ko so si oceno dobro od 14 izposojevalnic prislužile le tri – Babulas Rent a Bike (Mykonos), Easy Rider Harley Davidson Rentals in Moto Island (obe v kraju Psalidi, Kos).

Tabelo z vsemi ocenami na testu najdete tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.