V Kazahstanu odkrili novo namembnost tesle S

Foto: Youtube/MOTOR.KZ
Foto: Youtube/MOTOR.KZ
Tega ekipa okoli Elona Muska gotovo ni testirala, ko je snovala svoj znameniti tesla model S - ali je mogoče spraviti ovco v prednji prtljažnik.
Oglej si celoten članek

So pa zato namesto Američanov to storili ljudje na videu, ki so ga posneli v Kazahstanu. Gre menda za eno prvih električnih tesel, ki je pripeljala v to ogromno srednjeazijsko državo, ki kljub temu, da je deveta na svetu po velikosti, nima niti ene javne električne polnilnice. To niti ni čudno glede na ogromne rezerve ogljikovodičnih sestavin v tamkajšnjih globinah.

In kaj so naredili vrli domačini, da so preverili, ali bo tesla S pravšnji za njihove potrebe? Skušali so stlačiti ovco pod prednji prtljažni pokrov. Tam, kjer v klasičnih avtih ropota motor z notranjim izgorevanjem, je po podatkih proizvajalca za 150 litrov prostora.

Tistega zadaj, ki meri odličnih 744 litrov prostornine, bi očitno radi prihranili za kakšno večjo žival. Test dokazuje, tesla model S je kot nalašč za Kazahstan. Le za vtičnico je potrebno poskrbeti.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.