V leonu ST cupri bo družina zelo hitra

Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra Foto: Seat Seat leon ST cupra
Seat je pohodil plin s karavansko različico leona cupre ST.
Oglej si celoten članek

Gre seveda za prvo cupro različico v karavanski obliki, razen zadka pa je vse sila podobno kombilimuzini. To pomeni, da ga poganja isti 2,0-litrski štirivaljnik, ki je na voljo v različici z 195 kW (265 KM) in močnejši z 206 kW (280 KM). Obe spravita na prednji par koles 350 Nm navora. 

Močnejša različica karavanskega ST se do prve stotice požene že v šestih sekundah, šibkejša ji sledi po eni desetinki (v različicah z DSG menjalnikom, ročno pretikanje je pri obeh za desetinko počasnejše). Najvišja hitrost obeh se konča pri 250 km/h.

Ni slabo, če lahko obenem v prtljažnik naložite za 587 litrov prtljage, s položenimi sedeži pa celo 1.470 litrov.

Deklarirana poraba je 6,6 litra (DSG izpeljanki) in 6,7 litra (z ročnim menjalnikom). Podobno kot običajna cupra je tudi karavan izdatno oblikovno spremenjen v prid vpadljivejšem videzu, a tudi zmogljivostim med pospeševanjem in zaviranjem. Tudi notranjost ne izostane po športnosti po zaslugi aluminija in alkantare.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.