V Sloveniji malo nedeljskih voznikov

Foto: Žurnal24 Slovenci se radi vozimo z avtomobili. (Foto: Saša Despot)
V anketi spletnega portala zurnal24.si smo tokrat ugotavljali, koliko kilometrov na leto prevozijo povprečni vozniki in voznice. Skoraj 50 odstotkov vas na leto prevozi od 10 tisoč do 25 tisoč kilometrov.
Oglej si celoten članek

Slovenci in Slovenke nismo malo na cesti, je pokazala raziskava, ki smo jo naredili v avtomobilistični rubriki spletnega portala zurnal24.si. Na anketno vprašanje, koliko kilometrov prevozite na leto, vas je odgovarjalo več kot tisoč, največ, kar 48 odstotkov, pa vas je odgovorilo, da v povprečju na leto prevozite od 10 tisoč do 25 tisoč kilometrov.

Sledijo tisti, ki prevozijo med 25 tisoč in 50 tisoč kilometri, teh je natanko četrtina. "Nedeljskih voznikov" je razmeroma malo. Trinajst odstotkov anketirancev prevozi od pet tisoč do 10 tisoč kilometrov letno, le štirje odstotki pa naredijo manj kot pet tisoč kilometrov.

Najmanj, le dva odstotka vprašanih, na leto prevozi več kot sto tisoč kilometrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.