V štirih letih ostali brez tretjine prometnih policistov

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Predstavniki agencije za varnost prometa (AVP) so se sestali s predstavniki nadzornih služb za prometno varnost. Govorili so tudi o predlogih spremembe zakonodaje, ki bi omogočila izboljšanje učinkovitosti dela AVP in nadzornih organov.
Oglej si celoten članek

Na sestanku so se pogovarjali o skupnih strokovnih, inšpekcijskih in policijskih nadzorih nad tehničnimi pregledi in šolami vožnje. Prisotni so si bili enotni, da je potrebno okrepiti sodelovanje in izboljšati komunikacijo med različnimi nadzornimi službami ter skrbeti za redno izmenjavo informacij.

Vesna Marinko z agencije je pojasnila, da so se na srečanju dogovorili o združitvi moči za zagotovitev večje prometne varnosti po vsej državi, a tudi, da je  težav veliko. Najbolj boleča je pomanjkanje kadra v inšpekcijskih in nadzornih službah.

V Sloveniji imamo na primer le devet prometnih inšpektorjev, število prometnih policistov pa se je od leta 2011 do danes zmanjšalo s 450 na 300. In ti ljudje morajo pokriti celo Slovenijo, teh 300 policistov morajo razporediti v tri izmene, težave v praksi izpostavlja Marinkova.

Poudarja, da se bodo pristojni o teh in tudi drugih problemih na poti k boljši prometni varnosti morali začeti pogovarjati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.