V Subarujih blokirane določene radijske postaje

Foto: Subaru
Foto: Subaru
Pri Subaruju nameravajo blokirati določene radijske postaje na satelitskem radiu SiriusXM. Razlog? Japonski proizvajalec vozil želi zaščititi mlade voznike pred poslušanjem agresivne in neprimerne glasbe
Oglej si celoten članek

Vprašanje je, kdo pri Subaruju bo odločal katere radijske postaje so "dobre" in katere "slabe". Tisti, ki bo želel poslušati "slabe" radijske postaje, mu bo nov zabavno-informacijski sistem v modelih legacy in outback samodejno premaknil frekvenco na predhodno radijsko postajo katere vsebina ni "sumljiva."

Pri Subaruju pravijo, da želijo z novo funkcijo staršem omogočiti nadzor nad tem, kaj njihovi otroci poslušajo med vožnjo v avtomobilu. Tiskovni predstavnik Michael McHale je pojasnil, da ne gre za cenzuro, ampak gre za priročno funkcijo, ki staršem omogoča omejitev programov.

Pri Fordu omejitve že dalj časa

Pri Fordu so že leta 2012 predstavili tehnologijo MyKey. Funkcija MyKey skuša odpraviti čim več vzrokov za nesreče, ki se pripetijo mladim, hkrati pa lahko pomeni dober izgovor za voznika, da nanj zvali krivdo, ko prijatelji zahtevajo neodgovorno vožnjo. Starši prek glavnega oz. administratorskega ključa lahko prilagodijo nekatere nastavitve avtomobila, do katerih nato mladi voznik z drugim, na videz popolnoma identičnim ključem nima dostopa. Z vklopljeno funkcijo voznik ne more uporabljati audio sistema, dokler s sovoznikom nista pripasana z varnostnim pasom. Prav tako opozorilnika za uporabo varnostnih pasov ni mogoče izklopiti. Najvišja stopnja glasnosti audio sistema se lahko omeji na 40 odstotkov maksimuma.

Pri hitrostih med 70 in 140 km/h je mogoče nastaviti točko, ko voznika na hitro vožnjo opozarja zvočni signal. Najvišja hitrost "zaklenjene" fieste je 140 km/h, kar še dovoljuje varno prehitevanje na avtocesti. Opozorilo na pomanjkanje goriva se vklopi že precej pred običajnimi 80 kilometri. Mladi voznik ne more izklopiti istema za nadzor stabilnosti ESC ali aktivno preprečevanje naleta pri nizkih hitrostih, ki je novost pri fiesti.




 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:41 22. Julij 2016.

    Nehaj prosim s tem posiljevanjem

  • 18:19 17. Julij 2016.

    Poglejte ta link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100012671837170<br />Toplo vam priporocam to osebo,ki mi je pomagala,ko mi je bilo v zivljenju najtezje.Imela sem velike …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.