V svet avtomobilov za 400 evrov

Foto: Žurnal24 Salon v Ženevi je najpomembnejši spomladanski salon na svetu, na katerem je leto
Ženevski avtomobilski salon je že 81. po vrsti odprl vrata za novinarje, v četrtek pa jih bo še za ostalo javnost. Sloveniji najbližji svetovni salon lahko obiščete že za okoli 400 evrov.
Oglej si celoten članek

Novosti avtomobilske industrije: 1. DEL in 2. DEL

 

Ker Slovenija nima pravega avtomobilskega sejma in ker so Slovenci tradicionalno tesno vezani na štirikolesne zapeljivce, je Ženeva najlepša in najbližja priložnost, da si na enem mestu ogledamo vse, kar novega nudi avtomobilska industrija.
NAŠ NASVET

Najboljša pot:
Ljubljana–Fernetiči–Milano–predor Mount Blanc–Ženeva

Cena za prevoz z avtomobilom:
Cestnina in gorivo v eno smer 190–210 evrov

Kaj velja obiskati na poti: Gardsko jezero, dolina Aoste, Ženevsko jezero, katero od smučišč (Chamonix, Courmayeur ...)

Cena prenočišč v Franciji (nekaj kilometrov iz Ženeve):
50 evrov za dvoposteljno sobo

Cena s turistično agencijo (en dan, posebno letalo, vse vključeno): 395 evrov

Cena vstopnice:
otroci do 16. leta in upokojenci 9 CHF (7 evrov), drugi 16 CHF (12,5 evra)

Ženeva je iz Ljubljane oddaljena dobrih 800 kilometrov oziroma okoli osem ur vožnje z avtomobilom s krajšimi postanki. Priporočamo, da vas gre na pot več skupaj, s tem bo vožnja zabavnejša, cenejša in varnejša. Kljub vsemu italijanske cestnine in predori (povratna vožnja skozi predor Mount Blanc stane 46 evrov) niso niti najmanj poceni.

Pot z vključeno ceno goriva in cestninami vas bo v eno smer stala okoli 200 evrov. Najboljša pot vodi iz Ljubljane prek Fernetičev, Benetk, Milana, skozi prekrasno dolino Aoste, dokler ne prispete do enajst kilometrov dolgega predora Mount Blanc, kjer prestopite na francosko stran.

Če želite čim manj obremeniti denarnico, potem v Ženevi nikar ne iščite prenočišč. Poceni hoteli so v Franciji, nekaj deset kilometrov stran od drugega največjega švicarskega mesta.

Še opozorilo – ko zapeljete na švicarsko stran, za poti po avtocestah, ki vodijo v Ženevo, potrebujete vinjeto. Dvoposteljna soba za eno noč v Franciji stane od 50 evrov naprej, vendar je dobro, da si prenočišče uredite že pred prihodom.

Med novinarskimi dnevi na avtosalonu ni proste sobe niti več deset kilometrov okoli Ženeve.

Mimogrede, obisk avtosalona morate združiti z ogledom Ženevskega jezera in obiskom trgovinic, kjer prodajajo znamenite švicarske sire in slastne čokolade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.