"Veyron, ti prasec za staro šaro"

Foto: Žurnal24 Ron Dennis pred novim MP4-12C. (Foto: McLaren)
Ron Dennis, legenda formule 1, znan pa tudi kot oče McLarnovih superšportnikov, je bugatti veyrona opisal za velik kos stare šare.
Oglej si celoten članek

V nedavnem intervjuju je vedno neposredni Dennis še dodal, da je veyron "grd kot prasec".

Dennisa je še posebej zbodla epizoda priljubljene britanske oddaje Top Gear, v kateri so veyrona in mclarna F1 postavili drug ob drugega in ju pognali po ulicah Abu Dabija. Dennis je prepričan, da je mclaren od veyrona boljši v vseh pogledih, zato je zmago veyrona v omenjeni oddaji označil za prirejeno.

Foto: Žurnal24

 

Veyron je sicer uradno drugi najhitrejši avtomobil na svetu, čeprav obljublja, da njegova najnovejša različica GT s 1.232 "konji" lahko dosega hitrosti okoli 425 km/h, kar je več od prvaka SCC aero. McLaren, ki so ga začeli izdelovati davnega 1994, je na lestvici najhitrejših za koenigseggom CCX četrti, še vedno pa nosi titulo najhitrejšega avtomobila z atmosferskim motorjem. Nedavno so pri McLarnu predstavili njegovega naslednika MP4-12C.

Bugatti veyron:
Motor: 8,0
Moč: 736 kW (1001 KM)
Moč/masa: 395 kW/tono
Pospešek (0 do 100): 2,5 sekunde
Najvišja hitrost: 414 km/h (teoretično do 425 km/h)

McLaren F1

Motor: 6,1
Moč: 410 kW (560 KM)
Moč/masa: 403 kW/tono
Pospešek (0 do 100): 2,4 sekunde
Najvišja hitrost: 391 km/h

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.