Video: Focus ST

Foto: Žurnal24 Ford focus ST 2012 Foto: Žurnal24 Ford focus ST 2012 Foto: Žurnal24 Ford focus ST 2012 Foto: Žurnal24 Ford focus ST 2012

Your browser doesn’t support HTML5 video

184 kilovatov moči in pregovorna lega prihodnje generacije ford focusa ST sta aduta, ki naj bi tekmecem pognala strah v kosti. Poglejte si video in fotogalerijo.
Oglej si celoten članek

Pri Fordu so držali obljubo in še pred uradnim začetkom prodaje nove generacije focusa predstavili (za zdaj) najmočnejšo zverino v štali – različico ST. Avtomobil je v živo na ogled javnosti v Parizu, čeprav ga v prodajnih salonih ne bo pred začetkom leta 2012, oziroma leto za vsemi tremi civilnimi izpeljankami focusa.

Focusa ST poganja novi 2,0-litrski turbomotor z neposrednim vbrizgom, ki v dir žene 250 konjev oziroma 25 več, kot jih je zmogel dosedanji Volvov 2,5-litraš.

Pri Modrem ovalu obljubljajo, da se bo ST še bolj oklepal asfalta, iz dvojne izpušne cevi, ki je postavljena na sredino zadka, pa naj bi prihajal še strašnejši glas. Še bolj kot zadnji del, na katerem seveda ne manjka velik spojler, je vpadljiv sprednji konec z velikimi "usti" in črnim satovjem, ena od barv pa je tudi dobesedno kričeče oranžna tangerina scream.

V notranjosti poleg bolj športnih sedežev voznike čakajo še nekateri drugi športni vložki, tradicionalno so na vrh armaturke postavljeni tudi trije merilniki (pritisk v turbini, pritisk olja, temperatura olja). Cene bodo verjetno primerljive s predhodnikovimi, ki je bil ob koncu prodaje ocenjen na okoli 29 tisoč evrov.

Ljubitelji bodo odslej še nestrpneje pričakovali novice o kraljevskem focusu, modelu RS. A tega zagotovo še nekaj let ne bo na cestah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.