Video: Lepi evoque

Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque Foto: Žurnal24 Land rover evoque

Your browser doesn’t support HTML5 video

Land rover je pred Parizom pokazal, kako bo videti njegov novi tekmec v razredu mestnih SUV-ov. Range rover evoque bi glede na videno moral lepiti ne samo poglede, temveč tudi kupce.
Oglej si celoten članek

Range rover evoque je ostal dokaj zvest obliki odmevnega koncepta LRX, ki so ga predstavili pred dvema letom in pol v Detroitu. Gre za 4,34 metra dolgega križanca, t. i. CUV – cross-over utility vehicle, ki je v prvi vrsti namenjen uživačem, od tod tudi zgolj dvoje potniških vrat. Menda naj bi bil kasneje na voljo še z dodatnim parom vrat. Že pri zunanjosti tega cross-coupeja, kompaktnega SUV-a ali kakorkoli ga že imenujemo, bodo imeli kupci na voljo tri različice, pure (osnovno), prestige (poudarek na udobju) in dynamic (poudarek na športnosti), ki se bodo med seboj med drugim ločevale po velikosti platišč (najmanj 19-palčna) in različnem okrasju. Med njimi so tudi LED-svetila. Razlike med opremami bodo tudi v notranjosti, udobje pa bo vedno prisotno v nadpovprečni meri, saj se zgleduje po modelu range rover sport in novejših jaguarjih.

Na principu magnetov delujoče prilagodljivo in popolnoma na novo zasnovano podvozje bo skrbelo za pravi stik s podlago ne glede na okoliščine, inženirji obljubljajo možnost zelo dinamične vožnje. Ne bodo manjkala elektronska pomagala za vožnjo po terenu, če si bo lastnik tja zaželel.

Avtomobil bo imel tudi regeneracijo zavorne energije. Da Indijci s Fordom še niso pretrgali vezi, je vidno tudi pod pokrovom, kjer se bodo vrteli agregati nove Fordove generacije, med njimi tudi 2,0-litrski štirivaljnik z neposrednim vbrizgom in 176 kW (240 KM). Dizla bosta za začetek dva, in sicer v obeh primerih 2,2-litraša s 110 kW (150 KM) ali 140 kW (190 KM). Vsi motorji naj bi bili zahvaljujoč lahki zasnovi avtomobila zelo varčni, tudi po emisijah, kljub opcijski šeststopenjski avtomatiki in serijskem štirikolesnem pogonu.

Kot se spodobi za anglo-indijskega gentlemana, bo za voznika in potnike izdatno poskrbljeno, med drugim bo na voljo Surround kamera in zmogljiv avdiosistem.

Čeprav ga bodo predstavili že naslednji konec tedna v Parizu, bo treba nanj počakati še tja do polovice prihodnjega leta. Prodajali ga bodo v 160 državah po svetu, začetna cena naj bi bila okoli 35 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.