Video nesreče za vse, ki že verjamejo v avtonomno vožnjo

Foto: Youtube
Foto: Youtube
Oglej si celoten članek

Iz Tajske prihaja dramatični video dvojne nesreče na avtocesti. Najprej se je prevrnil tovornjaček za dostavo hrane.

Kar nekaj trenutkov za njIm se je s polno hitrostjo pripeljal voznik v tesli model 3. Na videu nadzornih kamer je vidno, kako se drugi avtomobili in tovornjaki ustavljajo oziroma se izogibajo prevrnjenemu vozilu. Medtem pa tesla zapelje mimo voznika tovornjaka, ki je mahal ob cesti, in skoraj z nezmanjšano hitrostjo trešči neposredno v tovornjak. 

Kot poroča CNA, je voznik med vožnjo aktiviral Teslov sistem za samodejno vožnjo in nastavil hitrost na 110 km/h. Voznik je menil, da bo avto sam prepoznal oviro in reagiral, a na svoje začudenje in prepozno ugotovil, da avto sploh ne bo začel pravočasno zavirati. To se je zgodilo šele kakih 10 metrov pred trkom. Zračne blazine pa naj se po trku sploh ne bi sprožile. 

Na srečo se je nesreča končala le z gmotno škodo in nobeden od voznikov ni bil poškodovan.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 00:58 6. Junij 2020.

    Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke == www.Hosset.Com

  • 23:54 5. Junij 2020.

    V čem je point avtonomne vožnje v avtu??Kot voznik uživam v vožnji sam ,nebi prepustil nikdar tega užitka avtomatiki ,ker …

  • 19:14 5. Junij 2020.

    Tesla je poden od podna, a folk tega še ni spoznal?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.