Volan bolj umazan kot javno stranišče

Foto: Žurnal24 Večina anketirancev je na vprašanje, ali čistijo svoj avtomobil, odgovorila, da
Na Univerzi Queen Mary v Londonu so raziskovalci ugotovili, da je na povprečnem volanu na enem samem kvadratnem centimetru okoli 700 različnih bakterij. Volan je bolj umazan kot javno stranišče.
Oglej si celoten članek

700 bakterij na kvadratni centimeter je več, kot jih lahko najdemo na javnih straniščih, kjer je na enako velikem prostoru zgolj okoli 80 različnih bakterij. Rezultati raziskave za avtomobile so še slabši, priča dejstvo, da so raziskovalci ugotovili, da je v prtljažnikih starejših modelov avtomobilov tudi do tisoč različnih vrst bakterij – med njimi je tudi bakterija bacillus cereus, ki je vzrok pri zastrupitvah s hrano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.