Volkswagen arteon pokazal, zakaj je premium

Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon Foto: Volkswagen VW arteon
Volkswagen arteon je naslednik modela CC. Ohranja kupejevske linije, medtem ko je bolj premium od passata.
Oglej si celoten članek

Arteon, glavna novost Volkswagna na avtosalonu v Ženevi, je torej končno v polnosti razkrit. Postavljen je na MQB platformo, v dolžino ga je za skoraj 4,9 metra, medosje je dolgo 2,84 metra. 

Pri znamki pravijo, da gre glede oblike in vsebine v pravem pomenu za premijskega gran turisma. Inovativen nos, eleganto napeta streha in boćne linije ter ozka zadnja svetila ga zaznamujejo navzven, medtem ko v notranjosti nudi presek najboljšega, kar trenutno zmorejo pri znamki glede materijalov in tehnike, vključno z do 9,2-palčnih sredinskih zaslonov. Premijski pridih doda ambientalna osvetlitev.

Zadaj so trije sedežei, čeprav je seveda poudarek na stranskih dveh, ki naj bi nudila največ prostora v segmentu, kamor denimo sodita BMW 4 gran coupe ali pa audi A5 sportback.

Na začetku bo šest motorjev z začetno močjo najmanj 110 kW (150 KM), kolikor zmoreta novi 1,5-litrski bencinar ali vstopni 2,0 TDI, pa do 211 kW (280 KM), kolikor ima naboja močnejši izmed 2,0 TSI strojev. Gre pa pričakovati, da bodo pod pokrov v prihodnje vgradili tudi katerega izmed trilitrskih šestvaljnikov.

Pri močnejših motorjih sta sedemstopenjski DSG menjalnik in 4motion pogon serijska. 

Arteon je le eden izmed novincev salona v Ženevi. Vsi ostali so zbrani TUKAJ.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.