Volkswagen in Microsoft v skupni razvoj avtov

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Velikana združila moči pri tehnologiji prihodnosti.
Oglej si celoten članek

Nemška avtomobilska skupina Volkswagen in ameriški tehnološki velikan Microsoft sta danes napovedala partnerstvo pri razvoju sistemov za avtonomno vožnjo. S tem bosta nadgradila leta 2018 začeto sodelovanje na področju novih tehnologij za vozila, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Podrobnosti sodelovanja v družbah niso razkrili. Poudarili so le, da gre za naslednji korak v njihovem strateškem partnerstvu, poroča STA.

Volkswagen in Microsoft sta namreč leta 2018 začela sodelovati pri razvoju platforme v oblaku za povezana vozila. Avtomobilski proizvajalci namreč v prihodnje načrtujejo izdelavo vozil, ki bodo sposobna medsebojne komunikacije, kar naj bi med drugim znatno izboljšalo prometno varnost.

Tovrstna tehnologija vse bolj postaja standard v avtomobilizmu, še posebej s prehodom na električna vozila. Volkswagen je že pred časom napovedal, da namerava na tem področju do leta 2025 investirati 27 milijard evrov.

Podobno partnerstvo je z Microsoftom nedavno sklenil tudi ameriški avtomobilski proizvajalec General Motors, njegov francoski tekmec Renault pa se je odločil za sodelovanje z Googlom.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.