Volvo dobiva konkurenco

Foto: Žurnal24 Pri Subaruju še ne želijo izdati, koliko bo treba za sistem odšteti, japonski vo
Subaru je demonstriral svoj novi varnostni sistem - New EyeSight, in pokazal, da niso le prestižne znamke in Volvo tiste, ki znajo izdelati aktivni varnostni element.
Oglej si celoten članek

Sistem New EyeSight sestavljata dve kameri nameščeni v neposredni bližini središčnega vzvratnega ogledala in delujeta v povezavi s tehnologijo, ki ji v Subaruju pravijo "kontrola zaviranja pred trkom" (Pre-collision braking control). V osnovi sitem deluje tako, da kameri spremljata objekt, ki s svojo velikostjo ustreza drugemu avtomobilu ali pa človeku. Če voznik pravočasno ne reagira na nevarnost, ga sistem najprej opozori s signalom, potem pa samostojno začne z zaviranjem in avtomobil zaustavi ali pa vsaj zmanjša posledice trka.

V Subaruju trdijo, da bo sistem reagiral le v primeru, ko je hitrost višja od 30 km/h. Isti sistem bo uporabljal tudi novi adaptivni tempomat, ki bo prilagajal hitrost glede na hitrost spredaj vozečega avtomobila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.