Volvo pokazal novi V40

Foto: Volvo Volvo V40 Foto: Volvo Volvo V40
Volvo je na družabnem spletnem omrežju Facebook razkril uradni fotografiji novega družinskega modela V40, ki bo premierno predstavljen na avtomobilskem salonu v Ženevi. Kasneje bi se morala pojaviti še (pro)terenska različica XC40.
Oglej si celoten članek

Volvo V40 bo zavzel segment pod modeloma S60/V60. Po do zdaj znanih informacijah bo v dolžino meril 450 centimetrov, poganjali pa ga bodo tako bencinski kot dizelski motorji v razponu moči od 84 kilovatov (114 KM) do 177 kilovatov (241 KM). V ponudbi bo tudi pogon na vsa štiri kolesa (4x4) in znani varnostni sistem city safety.

Jeseni bo ponudbo obogatila še terenska različica XC40 s pogonom 4x4, bolj robustnim videzom in višjim odmikom od tal. Na platformi modela V40 naj bi Volvo izdeloval še nekaj modelov, tudi C40 in S40.

V40 bodo Švedi izdelovali v belgijskem Gentu, na leto pa naj bi proizvedli okoli 90 tisoč vozil. Prodaja novega V40 se bo začela po predstavitvi na avtosalonu v Ženevi, ki svoja vrata odpira v začetku marca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.