Volvo z naskokom najvarnejša znamka

Foto: Volvo
Foto: Volvo
Švedska raziskava resničnih nesreč je potrdila, da so vozila znamke Volvo daleč v prednosti pred drugimi.
Oglej si celoten članek

Švedska zavarovalna hiša Folksam je znana po različnih raziskavah na področju cestne varnosti. Letos je na podlagi 238 avtomobilskih modelov evalvirala 158 tisoč prometnih nesreč med letoma 1994 in 2013. Dodatno so pretresli še podatke o 38 tisoč poškodovanih osebah v prometnih nesrečah v zadnjih desetih letih.

Rezultati kažejo, da so na vrhu lestvice avtomobilov, iz katerih potniki po nesreči izstopijo najmanj poškodovani ali pa celo nepoškodovani, vozila znamke Volvo v močni prednosti. Modeli S60/V60, V70 in S80 so tako zasedli prva tri mesta in bili glede na posledice nesreče za 60 odstotkov varnejši od povprečnega avtomobila, ki se je zadnja leta vozil po švedskih cestah. 

Naslednji najvarnejši model je honda CR-V (1998-2006), ki sledi z 12-odstotno razliko v varnosti. Najslabše se je izkazal model toyota starlet (1997–1998), saj je bil za 288 odstotkov slabši od povprečnega avtomobila. 

Večina Volvovih modelov ima zelo bogato serijsko varnost, ki med drugim vključuje sistem proti poškodbam vratu ali sistem city safety za samodejno preprečevanje nesreč pri majhnih hitrostih. Najnovejši model V40, ki ga raziskava še ni zajela, je prvi avtomobil na svetu z zračno blazino, namenjeno pešcem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.