Volvo z novo znamko zapretil Tesli

Foto: Volvo
Foto: Volvo
Volvo ustvarja novo podznamko, ki bo imela znano ime, a povsem novo nalogo - izzvati Teslo med električnimi vozili.
Oglej si celoten članek

Švedi so potrdili, da bo ime Polestar, ki je doslej označevala najbolj športne volve, namenjena novi ločeni znamki z električnimi vozili. Znamko Polestar so zaupaliv roke Thomasu Ingenlathu, ki je bil doslej pri Volvu eden od podpredsednikov, odgovoren za dizajn.

Polestar naj bi postal "kredibilen tekmec" električnih vozil na novih globalnih trgih, pravijo pri Volvu in napovedujejo visokozmogljive modele v različnih velikostnih in oblikovnih segmentih.

Kaj več o električnih avtih iz severa za zdaj ni znanega, namigovanja v zadnjem času pa so šla v smer, da bodo narejeni na osnovi zdajšnjih serij 90 in 60. 

Odločitev za ločeno električno znamko Polestar je zadnje poglavje v transformaciji avtomobilskega konglomerata v lasti kitajskega Geelyja, znotraj katerega bo imela znamka Volvo status premium proizvajalca, Polestar bo pokrival svet zmogljivih električnih avtov, nova znamka Lync&Co pa bo namenjena bolj velikoserijski prodaji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:20 28. Junij 2017.

    Naj si vtaknjeno te na elektriko nekam na....še pr telefonih se ne izzide, pa se bo pr avto obilih....avtonomija baterij …

  • 11:15 27. Junij 2017.

    Torej bodo naredili isto napako kot vsi ostali proizvajalci avtomobilov - delali bodo na že obstoječih šasijah. Meni je Tesla …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.