Voznik je kostkota uporabljal za kamuflažo

Foto: Arizona Department of Public Safety
Foto: Arizona Department of Public Safety
S seboj je v avtu vozil skelet, da je lahko uporabljal rezervirani pas.
Oglej si celoten članek

V bližini mesta Tempe v ameriški zvezni državi Arizona je policist postal pozoren na avto, ki se je peljal po pasu, rezerviranem za vsaj dva potnika. Gre za pasove, ki so v ZDA zelo pogosti in spodbujajo ljudi k souporabi avtov. 

Čeprav je bil sopotnikov sedež na videz zaseden, pa je v dotičnem avtu sedel le 62-letni voznik. Da bi lahko izkoriščal praviloma precej hitrejši rezervirani pas, je namreč poleg sebe z elastiko pričvrstil plastični človeški skelet in ga zakamufliral s sončnimi očali ter kapo. Hkrati je imel še močno zatemnjena stekla, a vse skupaj ni bilo dovolj za sokolje policijsko oko. 

Fotografijo voznikovega "sopotnika" so policisti delili z javnostjo prek Twitterja in poleg opozorili, da naj vozniki nikar ne jemljejo tega za zgled. Kazen za nepooblaščeno vožnjo po pasu za več oseb je prek 300 evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:14 4. Februar 2020.

    Glupa pravila, glupe rešitve.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.