Vsak četrti Slovenec ima belega

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Anketa. Slovenski vozniki ne odstopamo od svetovnega povprečja.
Oglej si celoten članek

Ameriško podjetje PPG, vodilni svetovni dobavitelj barv za avtomobilsko industrijo, je prejšnji teden objavilo statistiko, da je priljubljenost bele barve v zadnjem letu zrasla za še tri odstotke, tako da je na svetu bel že vsak četrti avto. Ta barva prevladuje v Evropi, Severni Ameriki in Aziji, medtem ko Južna Amerika edina ostaja najbolj zvesta srebrnim avtomobilom.

Sivih ne maramo

Svojo anketo smo naredili tudi na Žurnalu24, kjer smo bralce spraševali, katere barve avtomobile vozijo. Na anketo je odgovorilo 252 bralcev, rezultati pa so zelo podobni kot v raziskavi PPG.

24 odstotkov jih vozil bel avtomobil, sledijo srebrni z 19 odstotki in črni s 17 odstotki. Siva je v svetu veliko bolj priljubljena kot pri nas, kjer nanjo prisega le sedem odstotkov voznikov, v svetu 12. Pred sivo so še modri avtomobili z 12 odstotki in rdeči z osmimi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.