Vsak tretji audi bo Q

Foto: Audi
Foto: Audi
Audi bo leta 2016 kupcem ponudil svoj najmanjši Q-model. Mali športni terenec Q1 bodo proizvajali v Ingolstadtu.
Oglej si celoten članek

Družina Audijevih modelov Q bo dobila novega člana: uprava in delavski svet družbe Audi AG sta objavila, da bo leta 2016 s tekočega traku v tovarni v Ingolstadtu zapeljal nov model – audi Q1.

"Audi Q1 je del naše široko zastavljene strategije na področju športnoterenskih vozil. Nastal bo na osnovi prečnega modularnega sistema, z njim pa bo družina modelov Q dobila najmanjšega predstavnika," je povedal Rupert Stadler, predsednik uprave Audija AG.

Kot privlačen vstopni model iz družine Q bo novi Q1 veliko prispeval k nadaljnji rasti podjetja in bo okrepil njegovo mednarodno konkurenčnost. Q1 pomeni nadaljevanje modelske ofenzive; do leta 2020 bo ta avtomobilska družba svojo produktno paleto povečala z zdajšnjih 49 na več kot 60 modelov. Do takrat namerava Audi doseči letno prodajo v obsegu več kot dva milijona avtomobilov.

Dobra novica za Ingolstadt

Odločitev za proizvodnjo Q1 je povezana z željo, da bi matični tovarni v Ingolstadtu zagotovili dolgoročno izkoriščenost zmogljivosti. Na tej lokaciji izdelujejo modela A3 in A3 sportback ter modele družine A4/A5. Peter Mosch, predsednik skupnega delavskega sveta, odločitev pozdravlja: "Ta odločitev pomeni priznanje Ingolstadtu kot proizvodni lokaciji. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali, da bo tovarna v tehnološkem smislu še naprej med vodilnimi v koncernu Audi." Odločitev za proizvodnjo tega modela je dokaz, da soodločanje predstavnikov delojemalcev zagotavlja delovna mesta in da zaradi internacionalizacije koncerna Audi nemške tovarne ne bodo prikrajšane.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.