VW T-roc cabriolet združuje doslej težko združljivo v en avto

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet
Volkswagen je najavil nenavaden serijski model, ki bo edini znotraj svojega velikostnega razreda.
Oglej si celoten članek

Kabrioleti so že nekaj let v nazadovanju in Volkswagen je svojega zadnjega ugasnil že pred nekaj leti. 

Sedaj se očitno vrača in upa, da mu bo nov zagon avtom brez strehe uspel na osnovi križanca. 

T-roc cabriolet se bo javnosti uradno predstavil že čez slab mesec na salonu v Frankfurtu. Postavljen je na standardnega T-roca, so pa zaradi ojačitve strukture za slabe 4 centimetre podaljšali medosje in s tem celoto dolžino avta. T-roc cabriolet seveda ne bo imel zadnjega para vrat, položnejši so A-stebriček in vrata, svojstven bo tudi zadnji del.

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet

Streha je mehka, mehanizem pa podoben, kot ga je imel zadnji golf cabriolet. Streha je tako zložena za zadnjimi sedeži, kar omogoča zelo hitro razpiranje in razmeroma velik prtljažnik z 284 litri. To je sicer za 161 litrov manj kot pri standardnem T-crossu.

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet

Avto bosta poganjala dva bencinarja: litrski tivaljnik s 85 kW (115 KM) in štirivaljni 1,5-litrski s 110 kW (150 KM). Slednji je lahko povezan s sedemstopenjskim DSG menjalnikom. 

Zaradi dodatnih ojačitev so inženirji prepričani, da bo avto brez težav dosegel pet zvezdic po Euro NCAP.

Dobava prvih skrižanih kabrioletov bo stekla prihodnjo pomlad. 

Foto: Volkswagen Volkswagen T-roc cabriolet

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.