VW tiguan elektriko prinaša tudi na teren

Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept Foto: Volkswagen VW tiguan GTE active concept
Volkswagen v Detroitu predstavlja koncept tiguan GTE active koncept. Veliko plastike, a tudi zanimiv pogon.
Oglej si celoten članek

VW tiguan GTE active concept napoveduje serijsko različo tiguana, ki bo izraziteje primernejša za neasfaltirane podlage. Pri VW-ju pravijo, da so "off-road elementi" kamor sodijo zaščiteni pragovi, odbijači ter podvozje, "realna dodatna možnost" za serijski avto.

Podvozje je dvignjeno za 4,5 centimetra na 22,5 centimetra, zaradi višjih pnevmatik so boljši tudi vhodni in izhodni koti, na strehi so dodane posebna svetila v stilu lovskih vozil.

A GTE active concept v sebi skriva še precej več. Oznaka GTE razkriva, da je koncept priključni hibrid, ki uporablja isti pogon kot passat GTE. Gre torej za 1,4-litrski TSI motor, ki je uparjen z dvema elektromotorjema za skupno 163 kW (22 KM) moči. Zgolj na elektriko je avto sposoben "šumeti" do 30 kilometrov daleč in to s hitrostmi nad 110 km/h. Pospešek znaša 6,4 sekunde, način podajanja moči in navora je programiran v šestih različnih režimih, ki se jih izbira na gumb.

Tu je še infotainment naslednje generacije z 9,2-palčnim zaslonom, ki pozna tudi ukazovanje s pomočjo gest namesto vrtenja gumbov in pritiskanja ploščic na zaslonu na dotik. Verjetno bo sistem serijsko predstavljen v naslednji generaciji golfa to jesen. 

Koncept GTE torej tipa teren za elektrificirane suve. So pa pri znamki napovedali tudi podaljšano različico serijskega tigauna, ki bo namenjen predvsem trgom v ZDA in na Kitajskem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.