VW ukinja svoj najbolj množičen izdelek

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Šok! Volkswagen bo ukinil svoj najbolj priljubljeni proizvod številka 199 398 500 A.
Oglej si celoten članek

Najbolj množično proizvajan produkt pri Volkswagnu ni avtomobil, temveč proizvod številka 199 398 500 A - klobasa. Gre za znamenito "currywurst", ki so jo v predkoronskem letu 2019 v posebnem Volkswagnovem proizvodnem obratu izdelali še kar v sedmih milijonih primerkov, v menzah njegove osrednje tovarne v Wolfsburgu pa so jih delavci pomalicali skupaj s 550 tonami kečapa vred. Lani in letos so te številke zaradi razmer bistveno upadle.

Ko se bodo vrnili s kolektivnega dopusta, številne zaposlene v tovarniških menzah čaka presenečenje. Kot poroča Automobilwoche, so se vodilni odločili močno spremeniti obstoječe jedilnike in z njega v veliki meri povsem umakniti meso. Razlog naj bi bilo globalno segrevanje, saj proizvodnja mesa po svetu k temu pojavu prispeva velik delež, Volkswagen pa želi tudi na ta način demostrirati premik v svojem delovanju. Okoli 150 receptov bo poslej vegetarijanskih ali veganskih. Nekaj podobnega so že pred Wolfsburgom uspešno naredili v tovarni v Hannovru. 

Že zdaj naj bi številni zaposleni želeli več vegetarijanske izbire. Tisti, ki si brez klobase ne predstavljajo delovnika, pa bodo še vedno lahko prišli do priljbuljene prehrane v enem izmed lokalov v neposredni bližini tovarne. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:41 10. Avgust 2021.

    Človek bi mislil da se takšno idiotsko razmišljanje dogaja samo pri nas, pa opažam da je vedno več liderjev po …

  • 09:40 10. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.