Dobra novica za avtopralnice, mehanike in vulkanizerje

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na sredinem sestanku delovne skupine za zajezitev posledic epidemije so po besedah ministra Zdravka Počivalška predlagali postopno dodajanje izjem pri prodaji in storitvah.
Oglej si celoten članek

"Spremljamo epidemiološko sliko in splošno stanje, pri vsakem posamezniku pa je, da dosledno upošteva pravila Nacionalnega inštituta za javno zdravje," je na novinarski konferenci vlade dejal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter pojasnil načrt za postopno dodajanje izjem v odlok o začasni prepovedi ponudbe prodaje blaga in storitve.

Avto Novost: zemljevid, ki bo prišel marsikomu zelo prav

Za čas po praznikih je med drugim napovedal sproščanje nekaterih storitvenih dejavnosti: najprej avtopralnice, vulkanizerstvo in delo avtomehanikov. Zato tudi na tem mestu, kljub sončnemu vremenu in višjim temperaturam, opozarjamo, da še počakajte z menjavo zimskih na letne pnevmatike na odprtje vulkanizerjev, saj je domača menjava nekoliko bolj zapletena, kot je bila včasih, kar si lahko preberete tukaj.

Foto: Anže Petkovšek avtopralnica

Poiskali smo odgovore Vprašali smo direktorje, kdaj lahko kupci pričakujejo svoje avtomobile?

Pozneje načrtujejo postopno odpiranje prodajaln s tehničnim blagom. Po praznikih bodo postopoma začeli sproščati nekatere storitvene dejavnosti, med drugim servise za popravilo tehničnega blaga. Sem uvrščajo tudi tiste, ki v pretežni meri prodajajo gradbeni material. To je pomembno zaradi samooskrbe in dela na domu.

Z Ministrstva za infrastrukturo, ki ga vodi minister Jernej Vrtovec, so pa v petek sporočili, da bo po novem podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj mogoča tudi prek spleta.

Avto Obeta se ponovni zagon registracij avtomobilov

Še vedno pa čakamo na odločitev vlade glede ponovne uvedbe registracij osebnih vozil, neuradno še vedno potekajo medresorska usklajevanja, enako pa velja za ponovno uvedbo tehničnih pregledov, ki naj bi po naših informacijah, če se bodo na vladi uskladili, ponovno obratovali v drugi polovici aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:55 9. April 2020.

    Virusi so in bodo tudi v bodoče med nami. Samo tatalni nesposobnež ustavi življenje in delovne navade ljudi, potem pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.