Xiaomi kmalu z električnimi avtomobili

Foto: Polestar
Foto: Polestar
Iz proizvajalca pametnih telefonov, kitajskega podjetja Xiaomi, so napovedali vstop v industrijo električnih avtomobilov in razgrnili načrte.
Oglej si celoten članek

Xiaomi namerava v naslednjih 10 letih v podjetje vložil 10 milijard dolarjev. Nedavno so registrirali tudi lastno podjetje za električna vozila Xiaomi EV. V prvi polovici leta 2024 želijo začeti z množično proizvodnjo lastnih električnih avtomobilov, izjavo izvršnega direktorja Xiaomi Lei Yun, prenaša CNBC.

To je cena Kitajska "električna octavia" za Evropo

Xiaomi EV zaposluje 300 ljudi

S pojavom novih proizvajalcev električnih vozil konkurenca na kitajskem avtomobilskem trgu postaja vse bolj zaostrena. Družba za umetno inteligenco in internetne storitve Baidu je na primer januarja ustanovila neodvisno podjetje za električne avtomobile. Ko bo Xiaomi uradno predstavil električni avtomobil, se bo soočil tudi s kitajskima tekmecema, kot sta Nio in Xpeng, ter večjimi proizvajalci avtomobilov, kot je Tesla.

Avto Kitajci vrgli rokavico z U6, še letos v Evropi

Kitajski trg električnih vozil je v zadnjih letih užival državne subvencije, kar je kitajski avtomobilski industriji pomagalo pri veliki rasti. Čeprav se je del te podpore zmanjšal, trg še naprej raste.
Podjetje za tržne raziskave Canalys napoveduje, da bo na Kitajskem leta 2021 prodanih 1,9 milijona električnih vozil, kar je 51 odstotkov več kot lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.