Z e-gofom za 100 kilometrov tri evre

Foto: Volkswagen
Foto: Volkswagen
Poleg novega športnega golfa-R s 300 konjskimi močmi, bodo pri Volkswagnu domači avtosalon v Frankfurtu izkoristili tudi za premierno predstavitev električnega e-golfa, ki bo naprodaj leta 2014.
Oglej si celoten članek

Volkswagen e-Golf poganja elektromotor s 85 kilovati moči (115 KM) in maksimalnih 270 Nm navora, ki je na voljo že ob speljevanju.

E-golf s pogonom na  sprednji kolesni par, ki je od klasičnega modela težji za 250 kilogramov, od 0 do 100 km/h pospeši v 10,4 sekunde, najvišja hitrost je elektronsko omejena na 140 km/h. Energija se shranjuje v litij-ionski bateriji (24,2 kWh). Eno polnjenje zadostuje za 190 kilometrov poti.

E-up za slabih 27 tisočakov

Drugi električni volkswagen v Frankfurtu bo e-up!, ki ga bodo izdelovali v Bratislavi na Slovaškem. Proizvodnja bo startala še letos. Za pogon bo skrbel elektromotor s 60 kilovati moči (82 KM) in 210 Nm navora. Litij-ionska baterija (18,7 kWh) bo omogočala 160 kilometrov poti z enim polnjenjem. Pospešek od 0 do 100 km/h je 12,4 sekunde, najvišja hitrost pa omejena na 130 km/h. Avtomobil ne bo poceni, saj bo v Nemčiji stal 26.990 evrov.

Oba avtomobila z ničelnimi emisijami sta prilagojena za vsakodnevno uporabo, imata štiri vrata, serijski pa so: avtomatska klimatska naprava z ogrevanjem in prezračevanjem mirujočega vozila,
radijsko-navigacijski sistem, ogrevanje vetrobranskega stekla, dnevne LED-luči in pri e-Golfu LED-žarometi, ki so pri Volkswagnu novost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.