Z mercedesom vred v grob

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Pogreb pokojnega politika je bil nekaj posebnega.
Oglej si celoten članek

Pred dnevi je v 73. letu starosti preminil Tshedeke Pitso, južnoafriški politik. Visoki član stranke Združenega demokratničnega gibanja se je zgrudil na svojem dvorišču na poti do tam parkiranega avta.

Še bolj kot njegova smrt pa je v medijih odmeval njegov pokop, saj je že pred smrtjo večkrat glasno izrazil željo, da bi ga pokopali z ljubljenim avtom vred, belim mercedes-benzom E500, letnik 1980. 

Družina je spoštovala željo, zato so na družinskem pokopališču za svojega starosto izkopali velikanski grob. Mercedesa, v katerega so učvrstili Pitsoja z rokami na volanu, so do njegovega roba pogrebniki pripeljali na prikolici, nato pa avto prekrili s ponjavo in ga spustili v grob. Pogrebna slovesnost se je nadaljevala po ustaljenem protokolu, je poročal Daily News.

Hčerka umrlega je pojasnila, zakaj je nemška znamka postala tako neločljiv del očeta. "Oče je bil nekoč premožen poslovnež, zato si je lahko privoščil celo floto različnih mercedesov. Kasneje pa je posel propadel in je bankrotiral. Pred dvema letoma si je končno lahko privoščil rabljenega mercedesa."

Po pripovedovanju hčerke se je sicer avto nedavno nazaj pokvaril in ni bil več vozen, a je oče kljub temu vztrajno sedal vanj in za volanom preživljal ure zgolj ob poslušanju radia. "Bil je srečen," je dodala.

Foto: Facebook Pogreb Foto: Facebook Pogreb

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 11:01 20. April 2020.

    Dobra ideja 😄

  • 21:47 19. April 2020.

    Čez stoletja, ko se bo pozabilo na grob tega moža in bodo arheologi raziskovali območje za gradnjo npr. avtoceste in …

  • 11:42 19. April 2020.

    Bolano.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.