Zakaj je potrebna raziskava? Italijani so najslabši

Foto: Jezen voznik, avtor: Shutterstock
Foto: Jezen voznik, avtor: Shutterstock
Italija, država v kateri proizvajajo ferrarije in maseratije, ima najnevarnejše voznike. Tako je pokazala spletna anketa, ki jo je med 10.000 evropskimi vozniki naredil inštitut Ipsos.
Oglej si celoten članek

Kar 31 odstotkov anketirancev meni, da so Italijani najnevarnejši vozniki. Številka je še višja, če se anketa omeji zgolj na Italijane, saj jih kar 58 odstotkov meni, da so najnevarnejši vozniki v Evropi.

Na drugem mestu med najnevarnejšimi vozniki so Grki z 20 odstotki, ki pa so si prislužili naziv najbolj nevljudnih voznikov. Med grškimi anketiranci je bilo kar 74 odstotkov takih, ki so menili, da se v prometu obnašajo nekulturno. Še vedno zaskrbljujoče je, da je kar 56 odstotkov anketirancev odgovorilo, da so pogosto nespoštljivi ali žaljivi do drugih udeležencev v prometu.

Pričakovano so najvarnejši vozniki Skandinavci. 37 odstotkov vprašanih je na vprašanje, v kateri državi se vozniki vedejo najbolj odgovorno, najpogosteje izbrali Švedsko, Nemčijo (27 odstotkov) ter veliko Britanijo in Nizozemsko (obe po 11 odstotkov).

V vseh desetih državah, v katerih so izvedli anketo, so vprašani menili, da so ceste nevarne in da bi bilo težko znižati število umrlih v prometnih nesrečah. Ta odgovor je izbralo kar 45 odstotkov vprašanih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:59 12. Februar 2015.

    Pri nas pa Škofjeločani in Tržičani, na tretjem mestu pa Ljubljančani.

  • 13:10 12. Februar 2015.

    Še ena od raziskav, v katere nismo zajeti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.