ŽAL: Citroën C3 je ekološki potovalnik

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Citroën C3 je dobil osvežen obraz in veliko notranje vsebine. V ekološki različici airdream je odličen mali potovalnik na medmestnih razdaljah.
Oglej si celoten članek

Že ob predstavitvi druge generacije je C3 z vsem udobjem, ki ga je ponujal, konkurenco v svojem razredu precej preskočil in silil že med premium izdelke. Ko so ga nekateri tekmeci ravno začeli loviti, je s prenovo znova skočil naprej, hkrati pa zakoličil standarde pri ekološkosti, pri čemer se zanaša na varčno tehnologijo z imenom airdream.

Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ.

Izpostavljamo mikrohibridno različico 1,6 e-HDi, ki na sto kilometrov poti po normnih meritvah porabi 3,5 litra goriva, medtem ko v zrak izpusti okroglih 90 gramov ogljikovega dioksida. Ti podatki in majhne mere mu zagotavljajo tako dinamično vijuganje po mestu kot preprosto nabiranje avtocestnih kilometrov.

Osnovna cena po ceniku: 15.540 evrov

Izpust CO2: 90 gramov na prevoženi kilometer

Povprečna tovarniška poraba: 3,5 l/100 km

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP 2009)
Odrasli: 83 odstotkov, otroci: 74 odstotkov, pešci: 33 odstotkov, varnostni sistemi: 40 odstotkov

Še več o citroënu C3 si preberite tukaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.