ŽAL: Golf, ki za manjšo porabo izklopi dva valja

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Velika večina kupcev golfa meni, da je le motor TDI lahko porok za varčnost. A TSI 1,4 s tehnologijo izklapljanja valjev je varčnost približal dinamičnosti kot malokateri avto.
Oglej si celoten članek

Odlika prenovljenega 1,4-litrskega motorja TSI v golfu sedme generacije je zmožnost, da med manjšo obremenitvijo dva valja počivata in s tem bistveno manjšata porabo. Ko pa ju voznik potrebuje, se nemudoma vključita v vleko avtomobila in pripomoreta k skupni moči 103 kilovatov, s katero je golf zaradi premetene lahke gradnje pravi atlet.

  • Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ.


Če vzamemo v ozir še nemško natančnost izdelave, opcijski menjalnik DSG, velik prtljažnik in tako rekoč premium udobje, ljudski avto še nikoli ni bil tako vsestransko všečen. Cena takšnega golfa je praktično poravnana z enako opremljenim vstopnim dizlom, ob precej večji dinamiki pa je normna poraba večja za manj kot liter. Tudi v praksi lahko ostane zelo nizko.

Osnovna cena po ceniku: 19.049 evrov

Izpust CO2: 110 gramov na prevoženi kilometer

Povprečna tovarniška poraba: 4,7 l/100 km

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP 2012)
Odrasli: 94 odstotkov, otroci: 89 odstotkov, pešci: 65 odstotkov, varnostni sistemi: 71 odstotkov

Še več o VW golf 1,4 TSI ACT si preberite v testu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 18:46 4. Januar 2014.

    Lažeš !!! 2.4 JTD pije 9.5 litra ob normalni vožnji !!! Takrat, ko pa zelo šparaš pa 7.5 litra !!! …

  • 08:17 15. November 2013.

    men 2,4 JTD z vsemi petimi valji pije 6l ce se vozim tako kot si predstavljajo na VWpa 5.VW itak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.