ŽAL: Octavia vsestransko napredovala

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Eden od najbolj priljubljenih srednje velikih dvojcev je v tretji generaciji vsestransko napredoval, ohranil pa zelo dobro razmerje med plačanim in dobljenim.
Oglej si celoten članek

Octavia ostaja predvsem racionalen avtomobil, ki oblikovno dobro skriva čustva. Avtomobil je povsem prerasel “golfov razred” in se zdaj enakovredno kosa s srednjim razredom.

Svoje favorite med 20 finalisti lahko izberete TUKAJ.

V ospredju je uporabnost, zaradi precej daljše medosne razdalje je prostora res veliko. Prtljažnik je pri kombilimuzini velik 590 litrov, pri karavanu (tisočaka dražji) pa kar 610 litrov, s čimer za seboj pušča vso bližnjo in daljno konkurenco. Sicer zna biti dinamična, vseeno pa je octavia predvsem potovalnik, ki je zdaj dobil večino znanih naprednih asistenčnih sistemov, dostopen je ličen infotainment. Tudi z menjalnikom z dvojno sklopko ali 4x4 na vrhu kraljuje RS.

Osnovna cena po ceniku: 15.160 evrov (limuzina)

Prtljažnik: 610/1.740 litrov

Razpon moči motorja: 63–162 kilovatov

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP 2013)
Odrasli: 93 odstotkov, otroci: 86 odstotkov, pešci: 66 odstotkov, varnostni sistemi: 66 odstotkov

Še več o škodi octavii v predstavitvi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.