ŽAL: Renault clio stavi na revolucijo

Foto: Gregor Prebil
Foto: Gregor Prebil
Četrti clio je doživel oblikovno revolucijo. Ima nov, 0,9-litrski trivaljni turbobencinski motor, samodejni menjalnik z dvojno sklopko in velik barvni zaslon na dotik.
Oglej si celoten članek

Clio je v Renaultovo paleto modelov vnesel novo, drzno obliko. Igra na čustva mlajših in starejših voznikov, ki se lahko zaradi številnih možnosti personalizacije pred nakupom tudi sami poigrajo s končno obliko.


Na voljo je le s petimi vrati, karavanska različica je 700 evrov dražja. Znotraj je novost multimedijski sistem s sedempalčnim barvnim zaslonom na dotik, ki je s preprosto uporabo prilagojen starejšim. Vključena je navigacija, z nadgradnjo sistema R-link sta vozniku omogočena povezava s prenosnimi napravami in prostoročno telefoniranje, možno je prebiranje elektronske pošte. Vključena je še kamera za pomoč pri vzvratni vožnji.

Osnovna cena po ceniku: 11.290 evrov

Obračalni krog: 10,6 metra

Dolžina: 4,06 metra

Varnost: 5 zvezdic (Euro NCAP, 2012)
Odrasli: 88 odstotkov, otroci: 89 odstotkov, pešci: 66 odstotkov, varnostni sistemi: 99 odstotkov

Še več o renault cliu v predstavitvi

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.