Zaletavček vas bo že pri 11 km/h prepričal

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bi radi občutili, kakšne sile delujejo na človeka v avtu prometni nesreči? V torek imate za to možnost v Portorožu in Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Agencija za varno vožnjo v sodelovanju s policijo pripravlja preventivno akcijo Zaletavček, v kateri lahko vsakdo na lastni koži, a varno in brez poškodb, preizkusi, kakšna je naletna teža pri prometni nesreči in kako pomembna je uporaba varnostnega pasu. Ob tem bo potekal še nadzor uporabe varnostnega pasu. 

Preventivna akcija bo v Portorožu potekala v torek, 13. septembra med 7.30 in 9.30, v Ljubljani pa prav tako v torek med 13. in 15. uro. 

Zaletavček je posebna naprava za prikaz sil, ki delujejo na voznike in potnike pri trkih z manjšo hitrostjo. S tem preizkusom se pokaže učinkovitost uporabe varnostnega pasu. Udeleženec lahko preizkusi silo udarca pri trku s hitrostjo 11km/h.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.