Zaradi deodoranta eksplodiral avtomobil

Foto: EPA
Foto: EPA
Mladi potnici sta se v avtomobilu najprej dodobra našpricali z deodorantom, nato pa prižgali cigareto. Posledice so bile katastrofalne.
Oglej si celoten članek

Da na bencinski črpalki ni dobro prižigati cigaret, je nekako v podzavesti vseh. A enako nevarno kombinacijo lahko predstavljajo tudi vnetljive snovi, ki so v vsakdanji rabi. 

Pred dnevi se je v Nemčiji v mestu Soest zgodila nenavadna nesreča s hudimi posledicami. V stoječi opel corsi sta sedeli 19- in 21-letnica. Verjetno sta šli na zabavo, saj sta se dodobra našpricali z deodorantom.

Nato sta si želeli privoščiti še cigareto. A ob iskri je zaradi koncentracije deodoranta v zraku prišlo do silovite eksplozije, poroča MotorTalk.

Vsa stekla avtomobila je razgnalo, s policijske fotografije je vidno tudi, da je odtrgalo vrata na vozničini strani. Avto je bil po poročanju policije popolnoma uničen. Obe dekleti so z opeklinami druge stopnje prepeljali v bolnišnico, a k sreči drugih poškodb nista utrpeli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • mph
    12:06 24. November 2014.

    No, vidim, da se je do tega trenutka vsaj 4 že to zgodilo, da jim je razneslo avto, ko so …

  • mph
    21:35 23. November 2014.

    Temeljito dvomim, razen, če sta v celoti deodorant izpraznili v avtu.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.