Zaradi imena prepoved vstopa v Izrael

Foto: Chevrolet Chevrolet SS Foto: Chevrolet Chevrolet SS Foto: Chevrolet Chevrolet SS Foto: Chevrolet Chevrolet SS Foto: Chevrolet Chevrolet SS Foto: Chevrolet Chevrolet SS
Po pisanju izraelskega časnika "Times of Israel", Chevrolet nove športne limuzine ne bo smel uvažati v Izrael. Vzork je ime vozila.
Oglej si celoten članek

Chevrolet je svojo najnovejšo kreacijo poimenoval SS, ki je bila v nacistični Nemčiji oznaka za paravojno organizacijo. Pri ameriškem proizvajalcu avtomobilov so z imenom SS (super sport) mislili povsem na nekaj drugega kot nacizem, a je že oznaka očitno dovolj, da vozilo izraelskih cest ne bo videlo.

Manager izraelskega spominskega centra o Holokavstu Baruch Shuv je pojasnil: "Uporaba imena, pa čeprav na avtomobilu je zelo neprimerna. To ni ime, ki bo vozilu prineslo uspeh in ponos."

Chevrolet SS bo v ZDA naprodaj v tretjem kvartalu leta. Pod motornim pokrovom ima 6,2-litrski V8 motor s 390 kilovati moči (415 KM), moč pa se na cesto prenaša preko šeststopenjskega samodejnega menjalnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:54 24. Februar 2013.

    Še radi ga bojo meli, toti židi!!!!!!!Sicer je pa Izrael Palestinaka zemlja.Po vojni jih v Južni Ameriki niso hotli, pa …

  • 14:16 24. Februar 2013.

    Manager? A ni direktor? podn.

  • 10:25 24. Februar 2013.

    Kakšen preverjevalnik pravopisa bi vam prišel zelo prav (ali pa boljša očala). Res je preveč napak v par stavkih!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.