Zaradi kljuke na vratih avta umrl 48-letnik

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Futuristični ročaj za odpiranje vrat avta naj bi bil kriv, da je voznik v tesli umrl.
Oglej si celoten članek

Estetika lahko zelo škoduje. Iz ZDA poročajo o vloženi tožbi proti Tesli zaradi nevarne funkcionalnosti "potopnih" ročajev za vrata. Ti so med vožnjo ali pri zaklenjenem vozilu poveznjeni v karoserijo, samodejno pa se dvignejo, ko se lastnik približa avtu s ključem. 

Februarja letos je 48-letni anesteziolog vozil model S, ko je izgubil oblast nad avtom in treščil v bližnje drevo. Na videz nedolžna nesreča se je končala tragično. Trk je v bateriji električnega avta povzročil požar, zato se je notranjost avta začela polniti z dimom in ognjem. Policisti, ki so prihiteli na kraj, in priče, pa moškega niso mogli rešiti iz avta, saj so kljuke avta ostale zlite s karoserijo in vrat ni bilo mogoče drugače odpreti. Ali so poskusili z razbijanjem stekel, ni znano.

Foto: Tesla Tesla

Ogenj je nato v celoti zajel avto, moški pa je ostal v njem ujet in je zgorel do neprepoznavnosti. Obdukcija je kasneje pokazala, da v trku ni doživel nobenih zlomov ali notranjih poškodb. Ogenj je gorel še več ur, saj je vedno znova vzniknil celo potem, ko so gasilci prvi požar že pogasili in avto odpeljali.

Sedaj je bila proti Tesli vložena tožba, da je zgradba avta nevarna, saj v podobnih primerih ne omogoča odpiranja vrat, prav tako obstaja "nerazumna" nevarnost za nastanek požara. Tesla primera še ni komentiral, poroča Automotive News. 

Kot poroča Consumer Reports v svojem poročilu o zanesljivosti avtov, so bile nedelujoče ročice za odpiranje vrat eden najbolj pogostih težav, s katerimi so se ubadali lastniki tesel. 

Proti Tesli je bila zaradi podobnega primera že vložena tožba, potem ko je v modelu S umrl 18-letnik. Z avtom je zaradi prevelike hitrosti treščil v zid. Čeprav bi se v običajnih okoliščinah nesreča štela za lažjo, pa je baterijo prav tako zajel ogenj, ki je bil usoden za mladeniča.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 17:52 27. Oktober 2019.

    V mariboru pa odprejo streho. https://www.vecer.com/maribor-silovito-trcenje-v-kriziscu-jadranske-ceste-in-ceste-proletarskih-brigad-10082970. Očitno kljuke nido delovale.

  • 12:55 25. Oktober 2019.

    Čene pa naj kupi ruski avto ko ma kljuko in še vlečno kljuko

  • 00:28 25. Oktober 2019.

    Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.