Zaradi vzhodnih Evropejcev smrt avtomatskih avtopralnic

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Priseljenci iz vzhodne Evrope so "ubili" avtomatske avtopralnice v Veliki Britaniji pišejo britanski mediji. Poceni delavci so tako pocenili storitve v ročnih avtopralnicah, da avtomatske za voznike niso več privlačne. Število delavnih mest v avtomatskih avtopralnicah se je prepolovilo.
Oglej si celoten članek

V Združenju ponudnikov avtomatskih avtopralnic se pritožujejo nad nelojalno konkurenco, ki jo predstavljajo ročne avtopralnice, v katerih dela poceni delavna sila iz vzhodne Evrope.

Trdijo tudi, da se veliko pranj v ročnih avtopralnicah izvede brez izdanega računa in plačila DDV. V združenju ponudnikov avtopralnic na bencinskih črpalkah trdijo, da so Ministrvo za finance zaradi neizdajanja računov v zadnjem letu oškodovali za okoli 273 milijonov evrov.

Pravijo tudi, da se je število strojev za avtomatsko pranje vozil prepolovilo na številko izpred 15 let. V ročnih avtopralnicah naj bi bilo trenutno zaposlenih okoli 30.000 ljudi, v veliki večini pa so to delavci, ki so migrirali na Otok.

Ročno pranje nevarno delo

V poročilu predloženi vladni agenciji so zapisali, da je za zdravje delavcev poskrbljeno slabo, saj pri delu uporabljajo nevarne kemikalije, ki jih potem z vodo odplaknejo v kanalizacijo. Šef združenja Brian Madderson pravi, da se v ročnih avtopralnicah kar 70 odstotkov dela opravi z rokami, velika večina delavcev pa ni ustrezno zaščitenih. "Uporabljajo najrazličnejše nevarne kemikalije, še posebej to velja za čiščenje avtomobilskih platišč. In prav nič jih ne zanima, če kemikalije skupaj z vodo izplaknejo kar v kanalizacijo," pravi Madderson.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:03 26. December 2015.

    Taki ti potem pridejo na dom po "pomoč"...

  • 14:32 26. December 2015.

    Pa še prav je tako.

  • 11:11 26. December 2015.

    Pa saj je ročna avtopralnica 100 krat boljša od avtomatske. Pa še risov ti ne naredijo toliko. Drugače je pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.