Zaslužek z avtom

Foto: BMW
Foto: BMW
Posodi avto. Projekt, od katerega naj bi imeli koristi vsi.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani naj bi že prihodnji mesec zaživela izposoja avtomobilov znotraj organiziranih zaključenih skupin. Posodi avto je neprofitni projekt, s katerim poskušajo avtorji med seboj povezati po 32 ljudi brez avta, ki bi si od sodelujočih lastnikov avtomobilov, ko jih ti ne bi potrebovali, za plačilo sposojali vozila.

Kot je povedal eden od avtorjev projekta Lev Piautzer, bi bili izposojevalci prebivalci večjih urbanih središč, ki svojega avta, praviloma že amortiziranega, ne potrebujejo vsak dan. Odjemalci bi si avto izposodili po potrebi, lahko tudi za več dni.

Zanimanje za sodelovanje s svojim vozilom je izkazalo že presenetljivo veliko ljudi, trenutno pa še dogovarjajo nekatera pravna in zavarovalna vprašanja ter razvijajo programske rešitve. Cilj je namreč, da bi bilo mogoče avtomobil rezervirati kar prek spletne aplikacije.

Najem za eno uro

V tujini so razširjene tudi druge vrste delitve vozil. Tako obstaja vrsta mednarodnih družb, specializiranih za posojanje avtomobilov za krajši čas, lahko zgolj eno uro.

Uporabniki plačujejo pristojbino, v zameno pa prek spleta najdejo razpoložljiv avtomobil. S posebno kartico ga prek čitalnika na vetrobranskem steklu odklenejo in ga vžgejo s ključem, ki jih čaka v notranjosti. Takšnega načina izposoje si v bodoče želijo tudi pri slovenskem projektu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.