Zavarovalnica bi Facebook izkoristila za izračun zavarovanja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Facebook je blokiral načrte zavarovalnice Admiral Insurance, kjer so želeli analizirati uporabniške račune in objave ljudi na Facebooku za določitev zavarovalne premije avtomobilov.
Oglej si celoten članek

Pri zavarovalnici Admiral Insurance so svojo shemo poimenovano Firstcarquote zagovarjali s tem, da je odločitev uporabnikov Facebooka prostovoljna, ali želijo na ta način sodelovati pri izračunu premije zavarovanja avtomobila, ki bi se jim lahko na ta račun znižala.

Program Firstcarquote bi zavarovalnici dovolil analizirati Facebookove uporabniške račune voznikov, ki so prvi lastniki avtomobilov. Shema bi uporabnikom omogočila, da v primeru, da zavarovalnica iz njihovih računov na Facebooku ugotovi, da so zaupanja vredni, zniža zavarovalno premijo za vozilo.

Do 15 odstotkov nižje premije

Pri Facebooku se s tem niso strinjali in blokirali načrte zavarovalnice. To so tudi obrazložili: "Za nas je najbolj pomembno varovanje osebnih podatkov članov na Facebooku."

Pri zavarovalnici so dejali, da ne bi pregledovali fotografij uporabnikov, ampak zgolj njihove objave. Dejali so, da bi lahko na ta račun njim, prijateljem in družinskim članom, zavarovalnino znižali do 15 odstotkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • mph
    23:04 6. November 2016.

    "Za nas je najbolj pomembno varovanje osebnih podatkov članov na Facebooku." naj raje povejo, da jim očitno niso ponudili dovolj, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.