Na avtu imam kasko, moram res klicati policijo?

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Policija v primerih manjših nesreč pravijo eno, zavarovalnice drugo ...
Oglej si celoten članek

Dilema, ali klicati policijo v primeru, da imate kasko zavarovanje in se vam zgodi nesreča, ni nova. Pri policiji so za žurnal24.si zatrdili, da zgolj zaradi kasko zavarovanja ni potrebno klicati policije.

Drugače pa so nam odgovorili pri Zavarovalnem združenju Slovenije, kjer pravijo, da je obveza klica policije lahko zavarovančeva dolžnost, zapisana v splošnih pogojih za zavarovanje avtomobilskega kaska. 

Nasvet Prometna nesreča: kdaj je treba poklicati policijo

"Neizpolnitev te obveznosti lahko pomeni izgubo zavarovalnih pravic," opozarjajo pri združenju. Zato velja, da dobro preverite kaj piše v pogojih zavarovanja, če imate vozilo kasko zavarovano. Klic policije namreč hkrati pomeni tudi prekrškovno ugotavljanje krivde.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 08:58 21. Avgust 2017.

    Policijo je potrebno klicati samo zato,da ugotovi si bil pod vplivom alkohola ali ne!! Mnogi bi pijani razbili avte in …

  • 12:41 15. Avgust 2017.

    Sam še nikoli nisem imel nobenih težav pri uveljavljanju zavarovanja. Tisti, ki pa vsako leto menjujete zavarovalnico samo, da prihranite …

  • 10:07 15. Avgust 2017.

    če se le da da ti ne povrnejo škode

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.