Zdaj bo dovolj: renault je renault, dacia je dacia!

Foto: Renault
Foto: Renault
Sprememba v strategiji.
Oglej si celoten članek

Laurens an der Acker, vplivni šef oblikovanja pri skupini Renault, je napovedal novost pri razmerju med Renaultovimi in Daciinimi modeli. Na številnih trgih po svetu, recimo na ruskem, brazilskem ali južnoafriškem, je namreč doslej Renault prodajal Daciine modele pod svojim logotipom, ker naj bi bila francoska znamka tam bolj prepoznavna od nizkocenovne romunske.

V Rusiji tako ne morete kupiti dacie duster ali sanderota lahko pa kupite renault dusterja in renault sanderota. Van der Acker je v pogovoru za Automotive News Europe dejal, da se mora takšno početje menjave značk končati. Namesto "zlorabe" Daciinih modelov naj bi tako Renault v prihodnje imel na teh trgih lastne, višje postavljene modele. 

Le pri dacii dusterju bodo verjetno napravili izjemo in ga po potrebi še vedno opremljali z Renaultovim diamantom. "To je ena naših največjih prodajnih uspešnic," je pojasnil van der Acker.

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.